VERDELING

Verdeling van vermogen

De verdeling van het vermogen hangt af van de samenlevingsvorm en het daarbij opgestelde contract. Bent u getrouwd in gemeenschap van goederen, dan wordt het vermogen op een andere manier verdeeld dan wanneer u bent getrouwd onder huwelijkse voorwaarden. Bent u niet getrouwd, maar woont u samen en heeft u een samenlevingsovereenkomst getekend, dan gaan er weer andere vliegers op.

Getrouwd in gemeenschap van goederen / geregistreerd partnerschap zonder voorwaarden

Heel veel mensen zijn getrouwd in gemeenschap van goederen of zijn een geregistreerd partnerschap zonder voorwaarden aangegaan. Wat van jou is, is van mij en wat van mij is, is van jou. Het leek ooit zo romantisch. Maar wat valt er eigenlijk precies onder die goederen? Onder de genoemde goederen vallen:

  • de echtelijke woning,
  • de inboedel van die woning,
  • alle bank- en spaarrekeningen,
  • auto’s,
  • aandelen,
  • hypothecaire leningen,
  • andere eventuele schulden,
  • etc.

In beginsel hebben u en uw partner allebei recht op de helft van het vermogen, maar er zijn uitzonderingen. Advocatenkantoor Warmerdam kent de uitzonderingen en kan u adviseren bij scheiden in gemeenschap van goederen.

Getrouwd onder huwelijkse voorwaarden

Bent u getrouwd onder huwelijkse voorwaarden, dan is in de akte opgenomen hoe de verdeling zou moeten plaatsvinden bij een echtscheiding. De verdeling van dit vermogen wordt dan ook afgewikkeld aan de hand van de afspraken die gemaakt zijn. Net als bij een scheiding in gemeenschap, kunnen ook bij een scheiding onder huwelijkse voorwaarden bepaalde uitzonderingen gelden. Gaat u scheiden onder huwelijkse voorwaarden, schakel dan altijd een goede echtscheidingsadvocaat in.

Het verbreken van een samenlevingscontract

Woont u samen, heeft u een samenlevingsovereenkomst en gaat u uit elkaar, dan vindt de afwikkeling plaats overeenkomstig de afspraken die zijn gemaakt in de samenlevingsovereenkomst. Daarom geldt ook in dit geval dat u er goed aan doet een echtscheidingsadvocaat in te schakelen.

Hoe kunnen we u helpen?

IK HEB EEN VRAAG
KENNISMAKEN
BEL MIJ TERUG

Vragen over verdeling van vermogen?

NEEM CONTACT OP