JEUGDRECHT

Jeugdrecht

Het jeugdrecht is een bijzonder rechtsgebied met speciale regels en procedures. Of u nu te maken heeft met jeugdstrafrecht, een ondertoezichtstelling of een uithuisplaatsing; wanneer er kinderen in het spel zijn, is er altijd sprake van veel emoties. Een jeugdrechtelijke procedure is voor de minderjarige en voor zijn of haar ouders/verzorgers vaak een heftig en onzeker traject.

Uw jeugdrechtadvocaat

Advocatenkantoor Warmerdam helpt u graag bij uw zaak

Wij staan u bij met onze expertise op het gebied van jeugdstrafrecht, ondertoezichtstellingen, uithuisplaatsingen en geschillen met jeugdzorg. Bel of e-mail gerust. We helpen u graag verder!

Vragen over het jeugdrecht?

Onze specialisaties

Ondertoezichtstelling

Wanneer uw kind onder toezicht wordt gesteld, betekent dit dat het gezag van u als ouder wordt beperkt. Een kinderrechter kan uw kind onder toezicht stellen wanneer er in uw gezin (opvoedings)problemen voorkomen die de ontwikkeling van uw kind nadelig beïnvloeden.

Uithuisplaatsing

Wordt uw kind uit huis geplaatst, dan woont uw kind tijdelijk niet thuis, maar in een gezinsvervangend tehuis of in een pleeggezin. Meestal mag u gewoon contact houden met uw kind, maar de rechter kan dit ook verbieden wanneer hij denkt dat dat beter is voor uw kind.

Gesloten plaatsing

Wanneer uw kind ernstige gedragsproblemen heeft, kunt u een opname in een gesloten instelling overwegen. Zo’n opname is niet bedoeld als strafmaatregel. Uw kind krijgt de hulp die hij nodig heeft in een gesloten omgeving zonder prikkels van buitenaf.

Jeugdhulp en geschillen

Wat kunt u doen wanneer u het als ouders of opvoeder niet eens bent met een bepaalde beslissing?  Heeft u een schriftelijke aanwijzing gekregen van een gezinsvoogd en bent u het dar niet mee eens, dan kunt u bezwaar maken.

WE HELPEN U GRAAG

Of u nu op zoek bent naar een betrokken en betrouwbare mediator of naar een doortastende en vasthoudende advocaat, bij Advocatenkantoor Warmerdam vindt u haar. We helpen u graag.