MEDIATION ALKMAAR

Wat is mediation?

Heeft u een conflict met elkaar, maar wilt u samen tot een regeling komen zonder dat daar een rechter aan te pas hoeft te komen, dan kan mediation iets zijn wat bij jullie past.

Het doorlopen van een scheiding, beëindiging van een partnerschap of het uit elkaar gaan is reeds een emotioneel zware periode. Om deze reden biedt Advocatenkantoor Warmerdam in Alkmaar, naast juridische ondersteuning, ook diensten als scheidingsmediators aan. Als neutrale bemiddelaars streven wij ernaar om u te assisteren bij het oplossen van conflicten. Dit proces stelt beide partijen in staat om door overleg tot een gezamenlijk akkoord te komen bij een scheiding.

Het is ons doel om te werken naar een oplossing die op lange termijn standhoudt, waarmee u onnodige uitgaven en langdurige gerechtelijke procedures vermijdt. U heeft de vrijheid om de agenda van het mediationproces te bepalen, inclusief maar niet beperkt tot, de financiële regelingen na de scheiding, afspraken over eventuele kinderen, en de beslissing over wie in de woning blijft.

De mediator is neutraal ten opzichte van alle partijen en helpt vanuit die positie bij het oplossen van het conflict. Doel van de mediation is dat we samen tot een echtscheidingsconvenant of een andere vaststellingsovereenkomst komen waar beide partijen achterstaan. Indien er kinderen bij de scheiding betrokken zijn hoort daar ook een ouderschapsplan bij. Het belang van jullie kinderen staat bij ons altijd voorop.

Neem contact op om een vrijblijvende afspraak te maken met een mediator voor echtscheiding.

Mediationovereenkomst

Mediation is een vrijwillige keuze en de basis voor deze keuze is vertrouwen. Tijdens de eerste bijeenkomst bij Advocatenkantoor Warmerdam in Alkmaar gaan we met elkaar in gesprek en maken we hier heldere afspraken over. Deze worden vastgelegd in een mediationovereenkomst.

Wij zijn uw mediator in Alkmaar

Willen jullie meer informatie over mediation en zijn jullie er aan toe om een mediator in te schakelen in Alkmaar? Onze mediators Eva en Laura helpen jullie graag verder. Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken of laat een terugbelverzoek achter.

Wat zijn de stappen van een mediation?

Wanneer jullie besluiten om te starten met een mediationtraject, zijn er altijd een aantal stappen die we samen gaan doorlopen.

1. Mediationovereenkomst opstellen

De eerste stap van het mediationtraject is het opstellen van een mediationovereenkomst. Hierin staan de afspraken die we maken over de mediation.

De basis is vertrouwen. We starten dan ook met het duidelijk beschrijven van ieders verwachtingen. Evenals welke normen en waarden de betrokken partijen waarderen in het traject. Dit heeft als doel te voorkomen dat er misverstanden ontstaan tijdens het proces.

2. Start van de communicatie

Als tweede stap starten we met het activeren van de constructieve communicatie. Mogelijke verstoringen in de communicatie van beide partijen worden opgelost door de mediator. Wanneer er sprake is van slechte communicatie dan zorgt dit ervoor dat er geen goede afspraken gemaakt kunnen worden. De mediators van Advocatenkantoor Warmerdam zorgen dan ook altijd eerst dat deze verstoringen worden opgelost, voordat we verder gaan met het mediationproces.

3. Belangen in kaart brengen

De derde stap in het mediationtraject is om in een aantal bijeenkomsten het conflict of struikelblok duidelijk in kaart te brengen. Hierbij vertellen beide partijen waar ze tegenaan lopen. Ook wordt helder wat beide partijen belangrijk vinden voor de nieuwe toekomst die jullie tegemoet gaan. Met deze zaken wordt dan rekening gehouden in het samenstellen van de regelingen. Elk gesprek sluiten we af met een samenvatting door de mediator en we plannen een vervolgafspraak in.

4. Afspraken maken

Als ieder van jullie duidelijk heeft gemaakt wat zij belangrijk vinden en waar ze voor staan, dan kan de regeling worden opgesteld. Hierbij proberen we gezamenlijk tot een oplossing te komen en als mediator toetsen we vervolgens ook of het haalbaar is.

5. Het opstellen van een vaststellingsovereenkomst

Wanneer er een akkoord is gegeven op de afspraken door beide partijen, zal dit in een vaststellingsovereenkomst worden vastgesteld. Zo is het makkelijk voor iedereen om de gemaakt afspraken terug te lezen en zal dit mogelijke misverstanden of verwarring helpen voorkomen. We sluiten het mediationtraject af met het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst. Deze kan – indien gewenst – bekrachtigd worden door de rechtbank.

Willen jullie meer weten over hoe Advocatenkantoor Warmerdam jullie kan bijstaan tijdens de mediation? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag bij de emotionele en juridische afwikkeling van de scheiding.

Vrijblijvend kennismaken?

  Overweegt u een mediator in te schakelen?

  Onze specialisaties

  Coaching

  Het belang van onze cliënten en zeker het belang van de kinderen van onze cliënten houdt Advocatenkantoor Warmerdam altijd goed in het oog om te ondersteunen bij zware procedures.

  Scheidingsmediation

  U gaat scheiden en dat is al pijnlijk genoeg. Het is niet de bedoeling er een slepende kwestie van te maken. U wilt er samen uitkomen, maar daar heeft u een klein beetje hulp bij nodig.

  WE HELPEN U GRAAG

  Of u nu op zoek bent naar een betrokken en betrouwbare mediator of naar een doortastende en vasthoudende advocaat, bij Advocatenkantoor Warmerdam vindt u haar. We helpen u graag.