MEDIATION

Wat is mediation?

Heeft u een conflict met elkaar, maar wilt u samen tot een regeling komen zonder dat daar een rechter aan te pas hoeft te komen, dan kan mediation iets voor u zijn. De beëindiging van een relatie, geregistreerd partnerschap of een scheiding is al pijnlijk genoeg. Daarom heeft Advocatenkantoor Warmerdam in Alkmaar naast advocaten ook scheidingsmediators. In die rol zijn we onpartijdig en kunnen we u helpen in de bemiddeling van het conflict. Zo kunt u door middel van overleg er toch samen uitkomen wanneer u gaat scheiden.

Belangrijk is dat we samen naar een duurzame oplossing toe werken. Zo voorkomt u hoge kosten en een slepende juridische kwestie. U bepaalt samen welke onderwerpen we bespreken tijdens het mediationtraject. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de financiële situatie na de scheiding, afspraken omtrent de kinderen – indien die er zijn – en wie er in het huis blijft wonen. De mediator is neutraal ten opzichte van alle partijen en helpt vanuit die positie bij het oplossen van het conflict. Doel van de mediation is dat we samen tot een echtscheidingsconvenant of een andere vaststellingsovereenkomst komen waar beide partijen
achterstaan en – indien er kinderen bij de scheiding betrokken zijn – ook een ouderschapsplan.

GRATIS KENNISMAKEN

Mediationovereenkomst

Mediation is een vrijwillige keuze en de basis voor deze keuze is vertrouwen. Tijdens de eerste bijeenkomst bij Advocatenkantoor Warmerdam in Alkmaar maken we hier heldere afspraken over die worden vastgelegd in een mediationovereenkomst.

Wij zijn uw mediator in Alkmaar

Willen jullie meer informatie over mediation en zijn jullie er aan toe om een mediator in te schakelen in Alkmaar? Onze mediators Eva en Laura helpen jullie graag verder. Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken of laat een terugbelverzoek achter.

Vrijblijvend kennismaken?

  Overweegt u een mediator in te schakelen?

  NEEM CONTACT OP

  Onze specialisaties

  Coaching

  Het belang van onze cliënten en zeker het belang van de kinderen van onze cliënten houdt Advocatenkantoor Warmerdam altijd goed in het oog om te ondersteunen bij zware procedures.

  MEER WETEN

  Scheidingsmediation

  U gaat scheiden en dat is al pijnlijk genoeg. Het is niet de bedoeling er een slepende kwestie van te maken. U wilt er samen uitkomen, maar daar heeft u een klein beetje hulp bij nodig.

  MEER WETEN

  WE HELPEN U GRAAG

  Of u nu op zoek bent naar een betrokken en betrouwbare mediator of naar een doortastende en vasthoudende advocaat, bij Advocatenkantoor Warmerdam vindt u haar. We helpen u graag.

  NEEM CONTACT OP