MEDIATION

Wat is mediation?

Heeft u een conflict met elkaar, maar wilt u samen tot een regeling komen zonder dat daar een rechter aan te pas hoeft te komen, dan kan mediation iets voor u zijn. De beëindiging van een relatie, geregistreerd partnerschap of een scheiding is al pijnlijk genoeg. Daarom heeft Advocatenkantoor Warmerdam in Alkmaar naast advocaten ook scheidingsmediators. In die rol zijn we onpartijdig en kunnen we u helpen in de bemiddeling van het conflict. Zo kunt u door middel van overleg er toch samen uitkomen wanneer u gaat scheiden.

Belangrijk is dat we samen naar een duurzame oplossing toe werken. Zo voorkomt u hoge kosten en een slepende juridische kwestie. U bepaalt samen welke onderwerpen we bespreken tijdens het mediationtraject. De mediator is neutraal ten opzichte van alle partijen en helpt vanuit die positie bij het oplossen van het conflict. Doel van de mediation is dat we samen tot een echtscheidingsconvenant of een andere vaststellingsovereenkomst komen waar beide partijen
achterstaan en – indien er kinderen bij de scheiding betrokken zijn – ook een ouderschapsplan.

Mediationovereenkomst

Mediation is een vrijwillige keuze en de basis voor deze keuze is vertrouwen. Tijdens de eerste bijeenkomst bij Advocatenkantoor Warmerdam in Alkmaar maken we hier heldere afspraken over die worden vastgelegd in een mediationovereenkomst.

Hoe kunnen we u helpen?

IK HEB EEN VRAAG
KENNISMAKEN
BEL MIJ TERUG

Overweegt u een mediator in te schakelen?

NEEM CONTACT OP

Onze specialisaties

Coaching

Het belang van onze cliënten en zeker het belang van de kinderen van onze cliënten houdt Advocatenkantoor Warmerdam altijd goed in het oog om te ondersteunen bij zware procedures.

MEER WETEN

Scheidingsmediation

U gaat scheiden en dat is al pijnlijk genoeg. Het is niet de bedoeling er een slepende kwestie van te maken. U wilt er samen uitkomen, maar daar heeft u een klein beetje hulp bij nodig.

MEER WETEN

WE HELPEN U GRAAG

Of u nu op zoek bent naar een betrokken en betrouwbare mediator of naar een doortastende en vasthoudende advocaat, bij Advocatenkantoor Warmerdam vindt u haar. We helpen u graag.

NEEM CONTACT OP