Mediation in Heerhugowaard

Mediation, wat is dit?

Heeft u een conflict met uw partner en wilt u tot een regeling komen zonder dat daar een rechter aan te pas hoeft te komen? Dan kunt u een mediator inschakelen. Een mediator helpt u bij het bemiddelen tot een regeling waar beide partijen tevreden mee zijn. In die rol zijn wij onpartijdig en is het doel om door middel van overleg er samen uit te komen als u bijvoorbeeld gaat scheiden.

Het voordeel van mediation is dat u hoge kosten en slepende juridische zaken kunt voorkomen. Helemaal als er kinderen betrokken zijn is het belangrijk dat u samen probeert tot afwikkeling van uw scheiding te komen. U probeert met uw partner tot een oplossing te komen en bepaalt samen met uw partner welke onderwerpen tijdens de mediation worden besproken. Onderwerpen die besproken worden gaan bijvoorbeeld over de financiële situatie, het huis en afspraken omtrent de kinderen. Het belang van de kinderen staan bij ons, net als bij u, voorop.

Mediator voor echtscheiding in Heerhugowaard

Een mediator heeft een neutrale positie en helpt partners bij het vinden van een juiste oplossing bij een conflict. Het doel van een mediator is om uiteindelijk tot een echtscheidingsovereenkomst, ouderschapsplan of andere vaststellingsovereenkomst te komen. Het inschakelen van een mediator is een duurzame oplossing voor het oplossen van een conflict bij een echtscheiding.

Uw mediator in Heerhugowaard

Tijdens het eerste gesprek gaat u met uw partner en mediator in gesprek over de mediation en worden hier duidelijke afspraken over gemaakt. Deze afspraken worden vastgelegd in een mediationovereenkomst.

Wilt u een mediator inschakelen voor een mediation in de regio Heerhugowaard? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of laat een terugbelverzoek achter. Onze mediators Eva en Laura vertellen u hier graag meer over.

Mediationtraject

Tijdens het mediationtraject volgt u een aantal stappen om tot een vaststellingsovereenkomst te komen. Dit is onder andere het opstellen van de mediationovereenkomst, het in kaart brengen van de belangen van beide partijen, het maken van afspraken en uiteindelijk het opstellen van de vaststellingsovereenkomst. Op deze pagina leest u meer over de stappen in het mediationtraject.

Wilt u meer informatie over hoe Advocatenkantoor Warmerdam u kan bijstaan bij de mediation met uw partner? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het afwikkelen van uw echtscheiding op een goede manier.

Neem vrijblijvend contact op!