ECHTSCHEIDING

Hoe kan een advocaat helpen bij uw scheiding?

Wilt u scheiden, dan is de tussenkomst van een rechter hierbij onvermijdelijk. Lukt het u en uw partner onderling alle afspraken te maken die bij de scheiding komen kijken, dan kan uw echtscheidingsprocedure relatief snel verlopen. Een mediator kan u helpen bij het maken van die afspraken. De rol van mediator is een onpartijdige rol die Advocatenkantoor Warmerdam prima op zich kan nemen.

Uiteraard kunnen we ook partijdig zijn. Heel partijdig. Dat zijn we voor onze cliënten die een mediationtraject al geprobeerd hebben of op voorhand niet zien zitten. In dat geval kijken we alleen naar uw belang en steunen we u door dik en dun.

Kinderen op de eerste plaats

Heeft u minderjarige kinderen, dan komen uw kinderen bij ons – net als bij u – op de eerste plaats. U en uw partner moeten afspreken:

  • bij wie de kinderen gaan wonen,
  • hoe vaak en wanneer de kinderen bij de andere ouder zijn,
  • wie welke beslissingen neemt,
  • hoe u en uw partner elkaar informeren en
  • hoe u de kosten van de kinderen onderling verdeelt.

Deze afspraken leggen we samen vast in een ouderschapsplan.

Wanneer heeft u een advocaat nodig bij een echtscheiding?

Komt u er niet uit met uw partner, dan kunt u een advocaat inschakelen die uw belangen behartigt. Ook in dat geval zal Advocatenkantoor Warmerdam proberen om buiten de rechter om tot duurzame oplossingen te komen. Lukt dit niet, dan springen we voor u op de bres. Procederen is ons vak. Bijten wij ons ergens in vast, dan laten we pas los wanneer we voor onze cliënt tot het uiterste zijn gegaan.

Mediation bij Advocatenkantoor Warmerdam

Gaat u een mediationtraject in, dan zorgen we er samen voor dat er passende afspraken worden gemaakt over kinderen, alimentatie en de te verdelen bezittingen. Daarnaast staan we stil bij de emotionele kant van de echtscheiding. Zo begeleidt Advocatenkantoor Warmerdam u bij uw scheiding en kunt u samen een verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechter. Dient u dit verzoek samen in, dan beschikt u vaak binnen drie weken na het indienen over een uitspraak.

Hoe kunnen we u helpen?

IK HEB EEN VRAAG
KENNISMAKEN
BEL MIJ TERUG

Heeft u vragen over uw echtscheiding?

NEEM CONTACT OP