SCHEIDINGSMEDIATION

Scheidingsmediator in Alkmaar

U gaat scheiden en dat is al pijnlijk genoeg. Het is niet de bedoeling er een slepende kwestie van te maken. U wilt er samen uitkomen, maar daar heeft u een beetje hulp bij nodig. Kiest u voor mediation, dan kiest u ervoor samen afspraken te maken over de gevolgen van uw scheiding. U wordt hierbij begeleid door een neutrale en onpartijdige advocaat-scheidingsmediator van Advocatenkantoor Warmerdam uit Alkmaar.

Onder leiding van de scheidingsmediator voert u gesprekken waarin alles wat geregeld moet worden aan de orde komt. Tijdens de mediation is er ook aandacht voor de emotionele aspecten van de scheiding. Zijn er kinderen bij de scheiding betrokken, dan staat de mediator daar uitdrukkelijk bij stil. Het belang van de kinderen is een zwaarwegend onderdeel van het proces en zal daarom altijd worden meegenomen.

Echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan

De gezamenlijk gemaakte afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst (echtscheidingsconvenant). Dat echtscheidingsconvenant kan worden bekrachtigd door de rechter. De afspraken met betrekking tot de kinderen worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Ook dat kan worden bekrachtigd door de rechter. We werken toe naar een langetermijnoplossing waar beide partijen achterstaan. Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met Advocatenkantoor Warmerdam. U leest hier meer over hoe een advocaat kan helpen bij uw echtscheiding.

Wij werken toe naar een langetermijnoplossing waar beide partijen achterstaan. Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met Advocatenkantoor Warmerdam.

Hoe kunnen we u helpen?

IK HEB EEN VRAAG
KENNISMAKEN
BEL MIJ TERUG
Lidmaatschappen

Overweegt u een scheidingsmediator in te schakelen?

NEEM CONTACT OP