Mediation in regio Bergen

Wanneer mediation inzetten?

Wanneer u gaat scheiden is dit al pijnlijk genoeg. Mede door emotie, wantrouwen en onbegrip kan het lastig zijn om het eens te worden over bepaalde zaken.

Mediation kan worden ingezet als je het met je partner over een aantal conflicten niet eens kan worden en jullie tot een regeling willen komen, zonder dat daar een rechter aan te pas hoeft te komen. Het doel van mediation is om in eerste instantie de belangen van beide partijen in kaart te brengen. Een mediator bemiddelt vervolgens om tot een regeling te komen waar beide partijen tevreden mee zijn. Bij het inzetten van mediation is de kans groter dat je met je partner goed uit elkaar gaat, dan wanneer er een rechtszaak aan te pas moet komen. 

U bepaalt samen met uw partner welke onderwerpen er tijdens het mediationtraject behandeld worden. Het kan zijn dat jullie er over één onderwerp niet uitkomen, maar natuurlijk ook over meerdere onderwerpen. Onderwerpen die vaak besproken worden zijn de kinderen, het huis en de financiële afwikkeling. Het inzetten van mediation kan een hoop kosten besparen en langslepende juridische zaken voorkomen.  

Mediator voor een echtscheiding in regio Bergen

Woont u in Bergen en bent u op zoek naar een mediator bij uw echtscheiding? Bij Advocatenbureau Warmerdam helpen we u graag. Wij zijn gevestigd in Alkmaar en zitten hiermee op korte afstand van Bergen. 

Traject bij mediation

Het mediationtraject gaat een stuk sneller dan wanneer u het conflict met uw partner in de rechtszaal gaat oplossen. U volgt hierbij de volgende stappen:

We starten met het opstellen van een mediationovereenkomst. We zetten hier de afspraken in die horen bij het traject. Als er slechte communicatie is tussen beide partners, halen we de verstoringen eruit. Communicatie is belangrijk om tot goede oplossingen te komen voor de conflicten. Vervolgens worden van beide partijen de belangen in kaart gebracht. Als de belangen van beide partijen duidelijk zijn, plannen we een afspraak in om te proberen tot een oplossing te komen. 

Wanneer we akkoord hebben van beide partijen voor een oplossing, verwerken we dit in een vaststellingsovereenkomst. Hierin zijn alle gemaakte afspraken terug te vinden.

Wil je meer weten over hoe wij u met mediation kunnen helpen bij een echtscheiding? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het afwikkelen van de juridische aspecten in deze moeilijke periode. 

Neem vrijblijvend contact op!