ERFRECHT

Erfrecht

Erfrecht en emoties staan nooit los van elkaar. Testamenten en familiehistorie zorgen vaak voor een complexe brei van persoonlijke, zakelijke en juridische problemen. Het erfrecht is een rechtsgebied waarin vaak op korte termijn een heleboel beslissingen moeten worden genomen. Een advocaat die thuis is in erfrecht kent de termijnen en kan u begeleiden bij al die beslissingen.

Twijfelt u of u een erfrechtadvocaat moet inschakelen, neem dan zeker contact met ons op. Een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek is zo geregeld. Hoe eerder u advies inwint, des te meer mogelijkheden u heeft.

Heeft u vragen over het erfrecht?

Onze specialisaties

Testament

In een testament staat de wil van een erflater ten aanzien van het eigen vermogen. In een testament staan bijvoorbeeld de erfgenamen en de manier waarop de overledene wil dat het nalatenschap wordt afgewikkeld.

Nalatenschap

Is er geen executeur-testamentair aangewezen, dan zijn de erfgenamen gezamenlijk bevoegd om de afwikkeling van de nalatenschap te regelen. Dat nalatenschap omvat alle rechten en plichten van de overledene.

Onterving kind

Wordt een kind onterfd, dan erft hij of zij niets. Er kan door een onterfd kind wel een beroep worden gedaan op de legitieme portie. De legitieme portie is een vordering op de nalatenschap. Bekijk meer over onterving.

Legitieme portie

Is een erfgenaam onterfd, dan kan er een beroep worden gedaan op de legitieme portie. Ook kinderen kunnen worden onterfd, maar kinderen hebben altijd recht op een deel van de erfenis.

Wettelijke verdeling

Wanneer de overledene een echtgenoot en een of meerdere kinderen achterlaat en in het testament de wettelijke verdeling niet heeft uitgesloten, dan is er sprake van wilsrechten.

Legaten en giften

De overledene kan in zijn of haar testament legaten hebben opgenomen. Legaten zijn goederen of geldbedragen die aan bepaalde personen worden toegekend.

WE HELPEN U GRAAG

Of u nu op zoek bent naar een betrokken en betrouwbare mediator of naar een doortastende en vasthoudende advocaat, bij Advocatenkantoor Warmerdam vindt u haar. We helpen u graag.