PARTNERALIMENTATIE

Vaststellen van partneralimentatie

Partneralimentatie wordt (makkelijk gezegd) vastgesteld op basis van de behoefte en draagkracht; behoefte van de partner die alimentatie nodig heeft en draagkracht van de partner die alimentatie verschuldigd is. Belangrijk om te weten is dat de huidige situatie niet per definitie het uitgangspunt is. Dat hangt van de specifieke situatie af. Bekende vragen die vaak worden gesteld:

  • Met welke lasten wordt rekening gehouden?
  • Hoeveel kinderen behoren tot het gezin?
  • Ik ben ondernemer, hoe is dit van invloed? Is het mogelijk dat de alimentatiegerechtigde meer kan verdienen? (door meer of ander werk te gaan doen)?
  • Is er sprake van een redelijk alimentatietermijn?
  • Is er sprake van een nieuwe partner waarmee alimentatiegerechtigde of alimentatieplichtige gaat samenwonen, en is die belangrijk bij de alimentatieberekening?
  • Ik heb met een nieuwe partner kinderen, maakt dat uit voor de partneralimentatie?

Etc.

Advocatenkantoor Warmerdam begeleidt en helpt u met het inzichtelijk krijgen van deze vraagstukken om partneralimentatie vast te stellen c.q. te wijzigen.

Mediation en partneralimentatie

Schakelt u Advocatenkantoor Warmerdam in als uw mediator, dan kunt u in onderling overleg afspraken over de partneralimentatie maken. Soms is het fijn om onder leiding van een onpartijdige gespreksleider te praten over uw financiële situatie en kunt u op die manier in onderling overleg toch passende afspraken maken. Hier wordt uiteraard rekening gehouden met uw specifieke belangen. Het rekensysteem is alleen een uitgangspunt. Juist in mediation is maatwerk mogelijk. Dit kan door een advocaat in alimentatie goed geregeld worden.

Familierecht, jeugdrecht en erfrecht in Alkmaar

We zijn als advocaat in Alkmaar gespecialiseerd in familierecht, jeugdrecht en erfrecht. Het zijn drie juridische rechtsgebieden die in verschillende gevallen veel met elkaar te maken hebben, terwijl ze aan de andere kant vragen om heel verschillende expertises en vaardigheden. De combinatie van deze rechtsgebieden maakt het mogelijk om u bij te staan tijdens uiteenlopende zaken.

Daarnaast zijn we gespecialiseerd in mediation. Deze vorm van bemiddeling kan effectief helpen een rechtszaak af te wenden. Dit kan emotioneel (en ook financieel) in veel gevallen een betere keuze vormen. Uiteraard kunnen we u daar op voorhand meer over vertellen, zodat we u juridisch kunnen bijstaan of een traject tot mediation kunnen starten.

Meer weten over onze expertise en ervaring als advocaat in Alkmaar? Benieuwd naar waar onze persoonlijke aanpak en no-nonsense mentaliteit uit blijkt? Neem contact op voor meer informatie, we horen graag van u.

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek?