De digitalisering heeft enorme stappen gemaakt onder druk van het Coronavirus (Covid-19). Wie had dat ooit gedacht: telefonisch horen of zittingen via Skype (of andere technische middelen). Het gebeurt toch echt, en wat wij er van vinden? Tja…. nood breekt wet zullen wij maar zeggen, maar daarnaast is de oplossing van videobellen nog niet zo verkeerd. Gezichtsuitdrukkingen zijn dan zichtbaar en er is een beter overzicht wie wanneer aan het woord is.

 

Telefonisch is dit lastiger en ontbreekt het soms ook aan een goede verbinding om meerdere partijen tegelijkertijd goed te verstaan (zonder dat het een rommeltje wordt). Hoewel wij natuurlijk niet kunnen wachten tot deze tijd weer over is en wij in onze toga weer fysiek voor de rechtbank mogen staan, is dit zeker een passende oplossing om toch recht te doen aan spoedsituaties die simpelweg niet kunnen wachten… en is onze advocaat Eva Warmerdam, zoals zij dat zelf zo leuk kan zeggen, “in haar nopjes” met haar eigen gecreëerde zittingsruimte.